Range Rover Velar a obținut 5 stele în ratingul securității Euro Ncap
Fără categorie

 

Range Rover Velar a fost apreciat cu punctajul maxim în ratingul Euro NCAP și și-a confirmat titlul de unul dintre cele mai sigure SUV de clasa premium din lume.

Cel de-al patrulea automobil din familia Range Rover – Range Rover Velar – a demonstrat un nivel de protecție a pasagerilor adulți de 93%, în cazul pasagerilor-copii și a pietonilor nivelul de protecție este de 85% și 74%, respectiv.

 

Velar este echipat cu sisteme avansate de securitate, inclusiv sistemul de frânare autonomă de urgență (AEB) cu funcția de depistare a pietonilor. Tehnologia perfecționată permite descoperirea riscului unei coliziuni cu alte automobile sau cu pietoni, și în cazul unui pericol acționează frânele în mod automat. Sistemul a obținut aprecierea supremă în testul Euro NCAP la identificarea pietonilor.

Nick Rogers, inginer-șef Jaguar Land Rover: «Caroseria din aluminiu – ușoară, rigidă și neverosimil de rezistentă , – a permis ca Velar să obțină ușor 5 stele în testările Euro NCAP. Împreună cu tehnologiile avansate ale suspensiei și un set impresionant de sisteme de asistență șoferului, noul Range Rover Velar este nu doar unul dintre cele mai frumoase SUV – uri din lume, dar și unul dintre cele mai sigure ».

Îmbinarea sistemelor avansate de securitate și protecție de coliziunile cu alte automobile ajută conducătorii Velar să evite incidentele rutiere neplăcute și le asigură protecție de urmările accidentelor rutiere.

Experții Euro NCAP: «Sistemul de frânare autonomă de urgență la viteze mari a trecut cu brio testările : ea a permis evitarea coliziunilor și atenuarea consecințelor lor. În diverse scenarii de coliziuni laterale toate părțile importante ale corpului au fost bine protejate, și Range Rover Velar a acumulat numărul maxim de puncte ».

 

Range Rover Velar a obținut ratingul general Euro NCAP – 84%. Numărul sistemelor avansate de asistență șoferului include:

Sistemul de frânare autonomă de urgență (AEB) cu funcția de depistare a pietonilor utilizează o cameră stereo/față , care fixează coliziunea inevitabilă. În acest caz mașină frânează automat, pentru a nu admite accidental sau a-I minimiza consecințele.

 

Sistemul de asistență la mișcarea cu spatele (Reverse Traffic Detection) utilizează radarul și depistează automobilele care se apropie din diferite părți. Sistemul previne șoferul prin semnale sonore și vizuale în cazurile când aceste automobile prezintă un pericol pentru el.

 

Farurile LED laser-matrice extind diapazonul razei până la 550 metri. Sistemul adaptive de iluminare/față direcționează lumina în funcție de unghiul de virare a volanului, iar tehnologia de matrice activează selective LED-urile spre a asigura iluminarea optimală, care nu ar deranja șoferii acre vin în întâmpinare.
Sistemul de menținere a benzii de circulație (Lane Keep Assist) recunoaște o regrupare neplanificată și corectează ușor volanul, pentru ca vehiculul să rămână pe aceeași bandă.

Sistemul de control al stării șoferului (Driver Condition Monitor) stabilește gradul de surmenaj al șoferului. Sistemul observă cum conduce omul, cum frânează sau butonează, și afișează pe ecran avertismentele vizuale corespunzătoare.

 

Limitatorul de viteză inteligent (Intelligent Speed Limiter) reglează viteza automobilului în corespundere cu restricțiile de viteză.
Sistemul de recunoaștere a semnelor rutiere (Traffic Sign Recognition) anunță șoferul despre restricțiile concrete de viteză prin intermediul mesajelor de pe ecranul central.

 

Informația completă privind sistemele de securitate și protecție Velar pot fi găsite la adresele: https://www.youtube.com/watch?v=cNmdiM8rAw4

Rezultatele testelor sunt accesibile pe site-urile Euro NCAP: http://www.euroncap.com