TEHNOLOGII

MULTIMEDIA

INCONTROL TOUCH

Sistemul InControl Touch disponibil pentru modelele S si SE dispune de o multitudine de functii de informare si divertisment. Tehnologia InControl intuitiva va permite sa navigati la destinatie, sa redati muzica favorita si chiar sa urmariti un vehicul furat. Viata nu a fost niciodata mai plina de satisfactii, mai placuta si mai lipsita de griji.

INCONTROL TOUCH PRO

Generatia noua de hardware si software specifice sistemului InControl Touch Pro asigura noului Discovery cele mai inalte performante ale functiilor de conectivitate si multimedia. Ecranul tactil HD cu diagonala de 10″, disponibil pentru modelele HSE si HSE Luxury, permite conectarea si informarea rapida, eficienta si directa. Ofera sunet si imagine la o calitate excelenta pentru sofer si pasageri, spatiu de stocare de 10 GB pentru filme HD sau aproximativ 2.000 de melodii si prize USB si de incarcare.

INCONTROL CONNECT PRO

Daca optati pentru InControl Touch Pro, puteti comanda serviciile InControl Connect Pro, o serie de tehnologii si aplicatii care ofera soferului si pasagerilor conectivitate si comoditate la cel mai inalt nivel. Printre functiile disponibile se numara InControl Apps, Remote Premium si Pro Services, inclusiv hotspot Wi-Fi.*Disponibil din 2018 in Romania

INCONTROL PRO SERVICES

Ca parte a InControl Connect Pro, Pro Services include hotspot Wi-Fi si o gama de functii pentru sistemul de navigatie, care include informatii din trafic in timp real, disponibilitatea live a locurilor de parcare, inclusiv preturile (daca este cazul) si imagini la nivel de strada. Cu aplicatia InControl Route Planner pentru smartphone, puteti trimite destinatii direct de pe telefon la vehicul si accesa directii pentru deplasarea pe jos sau cu transportul public catre destinatie, dupa ce parcati vehiculul. *Disponibil din 2018 in Romania

INCONTROL PROTECT

Cu InControl Protect, serviciile de urgenta sunt anuntate automat daca sunteti implicat intr-un accident sau puteti apela la aceste servicii cu ajutorul butonului din vehicul. De asemenea, daca aveti nevoie de asistenta, puteti apela operatorul serviciului de asistenta optimizata Land Rover. Accesul la Remote Essentials va permite sa vedeti starea vehiculului si sa optati pentru urmarirea calatoriei, pentru a permite estimarea mult mai simpla a cheltuielilor de deplasare.

SISTEM AUDIO

Puteti alege intre 4 sisteme audio. Sistemul Land Rover dispune de 6 difuzoare, iar versiunea imbunatatita de 10. De asemenea, am colaborat cu MeridianTM, pentru a dezvolta 2 sisteme avansate specifice noului Discovery. Versiunea imbunatatita dispune de 10 difuzoare si o putere de 380 W, iar sistemul audio surround de 16 difuzoare, subwoofer si o putere de 825 W.

INOVATII

MOTOARELE INGENIUM

Ingenium este gama noastra de motoare care se remarca prin performante excelente, rafinament si eficienta. Motorul TD4 Ingenium dispune de un singur turbocompresor cu geometrie variabila si de un intercooler foarte eficient, racit cu apa, pentru un raspuns mai bun al motorului. Varianta cu o putere de 240 CP a motorului SD4 Ingenium asigura o combinatie ideala de performante de varf si elasticitate la turatii reduse.

TRANSMISIE AUTOMATA CU 8 TREPTE

Toate motoarele diesel si pe benzina ale noului Discovery sunt cuplate la transmisia automata ZF cu 8 trepte, avansata, controlata electronic, reglata de inginerii Land Rover pentru a imbina schimbarea lina a treptelor cu un raspuns foarte rapid. Cele 8 rapoarte strans etajate permit o schimbare aproape imperceptibila a treptelor de viteza.

PERFORMANTE

PERFORMANTE PE SOSEA

Noul Discovery a fost proiectat pentru a asigura o experienta la volan incitanta, confortabila si sigura, minimizand oboseala soferului. Confortul exceptional la rulare este sustinut de servodirectia asistata electric, iar controlul la franarea in curbe permite mentinerea stabilitatii, prin modularea presiunii generate la apasarea pedalei de frana.

SUSPENSIE USOARA

Realizata in principal din componente usoare din aluminiu, suspensia este de tip complet independent, cu 2 brate triunghiulare suprapuse in fata si configuratie multilink avansata in spate.

TEHNOLOGII EFICIENTE

Noul Discovery beneficiaza de o eficienta imbunatatita, datorita inovatiilor cum ar fi tehnologia Stop/Start inteligenta, motorul Ingenium, utilizarea materialelor usoare si aerodinamica imbunatatita. Vehiculele echipate cu suspensie pneumatica gestionata electronic beneficiaza si de coborarea garzii la sol la viteze mari, pentru a permite reducerea rezistentei la inaintare in timpul deplasarii pe autostrada.

CONTROL DINAMIC AL STABILITATII

Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) monitorizeaza comportamentul dinamic al vehiculului si intervine daca constata ca vehiculul nu raspunde la comenzile soferului. Acesta asigura noului Discovery un comportament rutier echilibrat si sigur. Atat pe drumuri asfaltate, cat si in teren accidentat.

ABILITATI

CONTROL LA INAINTAREA IN TEREN ACCIDENTAT

Controlul la inaintarea in teren accidentat (ATPC) este un sistem modern, disponibil optional, care permite soferilor sa seteze si sa mentina o viteza constanta in conditii dificile. Acesta functioneaza la fel ca un sistem de control al vitezei de croaziera, la viteze cuprinse intre 2 si 30 km/h, si permite concentrarea exclusiva asupra directiei si parcurgerii traseului printre obstacole.

DETECTAREA ADANCIMII VADULUI

Functia de detectare a adancimii vadului, disponibila optional, permite traversarea de vaduri cu adancimea maxima de 900 mm si se poate dovedi foarte utila. Senzorii din oglinzile retrovizoare exterioare, specifici Land Rover, ofera soferului in timp real pe ecranul tactil, informatii despre adancimea apei pe care o traverseaza vehiculul, precum si despre adancimea maxima de traversare a vadului.

TERRAIN RESPONSE 2

Sistemul nostru Terrain Response permite soferului optimizarea comportamentului motorului, cutiei de viteze, diferentialului central si sasiului, in functie de suprafata de deplasare, prin selectarea unuia dintre modurile de condus usor de identificat. Sistemul Terrain Response 2*, disponibil optional, imbunatateste aceste caracteristici prin monitorizarea conditiilor de deplasare si selectarea automata a modurilor de condus corespunzatoare.

CUTIE DE TRANSFER CU 2 TREPTE

Cu ajutorul gamei de trepte scurte, acest sistem permite controlul si reglarea exacta a vitezei, in cele mai dificile situatii. La baza cutiei de transfer cu 2 trepte sta diferentialul central comandat electronic, care asigura o distributie a cuplului de 50:50 intre puntile fata si spate, cu posibilitatea de blocare anticipata a puntilor inainte de a incepe patinarea.

SUSPENSIE PNEUMATICA GESTIONATA ELECTRONIC

Comportamentul rutier riguros si sigur este completat de ultima generatie a sistemului de suspensie pneumatica integrala, gestionata electronic, care asigura capacitati de trecere si o tinuta de drum exceptionale. Adaptat pentru a face fata situatiilor dificile, acest sistem asigura stabilitatea noului Discovery, indiferent de starea suprafetei de deplasare. Pentru un confort exceptional la rulare, sistemul modifica automat garda la sol, daca este cazul.

TRACTARE

Cu o masa maxima remorcabila de pana la 3.500 kg, abilitatile noului Discovery sunt mult mai bune fata de cele ale concurentei. Echipamentele disponibile includ carlig de remorcare rabatabil electric, asistenta pentru bara de remorcare si pentru sarcina si un sistem de masurare a sarcinii pe carligul de remorcare, care asigura o tractare in conditii de siguranta fara egal.

SISTEME DE ASISTENTA PENTRU SOFER

ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE, CU MONITORIZARE STARE SOFER

Asistenta la pastrarea benzii de rulare detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si corecteaza usor traiectoria. Monitorizarea starii soferului detecteaza primele semne de oboseala si va avertizeaza din timp daca trebuie sa luati o pauza.

CONTROL ADAPTIV VITEZA DE CROAZIERA, CU ASISTENTA LA DEPLASAREA IN COLOANA

Daca va deplasati pe autostrada sau in trafic aglomerat, acest sistem permite pastrarea unei distante sigure pana la vehiculul din fata, daca acesta incetineste sau se opreste, fara sa trebuiasca sa apasati pedala de frana. Daca vehiculul din fata accelereaza, noul Discovery il urmeaza.

FRANARE DE URGENTA AUTONOMA

Daca se detecteaza un risc de coliziune la viteze cuprinse intre 5 si 80 km/h, franarea de urgenta autonoma afiseaza o avertizare „coliziune in fata” si va da timp pentru a lua masuri. Daca riscul de coliziune nu dispare si nu luati nicio masura, acest sistem actioneaza franele, pentru a reduce gravitatea eventualului impact.

AFISAJ PE PARBRIZ

Afisajul pe parbriz este disponibil optional pentru SE, HSE si HSE Luxury si prezinta pe parbriz date importante despre vehicul, cum ar fi viteza de deplasare, treapta de viteza cuplata si directiile de navigatie (impreuna cu InControl Touch sau InControl Touch Pro cu sistem de navigatie), fara a distrage atentia soferului. *Solicita echiparea cu parbriz reflectorizant

ASISTENTA LA PARCARE – PARCARE LATERALA, IESIRE DIN PARCARE SI PARCARE PERPENDICULARA

Acest sistem permite ca manevrele de parcare laterala si perpendiculara sa fie mai simple ca niciodata, prin directionarea vehiculului intr-un loc de parcare corespunzator. Trebuie doar sa selectati treapta de viteza potrivita si sa controlati viteza vehiculului si pedalele de acceleratie si de frana. De asemenea, asistenta la parcare permite iesirea din parcare si preia complet stresul generat de aceasta operatie, prin intermediul informatiilor de ghidare afisate pe ecran.

SISTEM DE CAMERE VIDEO PERIMETRALE

Prin afisarea unei imagini exterioare 360° pe ecranul tactil, acest sistem ajuta la diferite manevre de parcare la bordura si de manevrare in locuri inguste si intersectii. Un plus de incredere la deplasarea in spatii inguste si in situatii dificile.

CONFORT SI ADAPTABILITATE

CHEIE INTELIGENTA DE TIP BRATARA

Activity Key este un echipament optional si va permite sa traiti viata din plin, cu mai multa usurinta. Pentru un plus de comoditate, puteti purta activity key si o puteti utiliza pentru a incuia sau descuia vehiculul Land Rover, daca nu doriti sa utilizati cheia normala. Bratara este robusta si complet impermeabila, permitandu-va sa participati la diferite activitati.

RABATARE INTELIGENTA SCAUNE

Noul Discovery dispune optional de randul 3 de scaune cu sistem de rabatare inteligenta, care permite configurarea randurilor 2 si 3 de scaune de la butoanele din portbagaj, de pe ecranul tactil principal sau de pe smartphone, cu ajutorul aplicatiei InControl Remote.

SCAUNE INCALZITE

Cu optiunea de scaune incalzite pentru toate cele 3 randuri de locuri si scaune incalzite si ventilate pentru locurile din fata si randul 2, puteti beneficia de confort in habitaclu pe toata durata anului. in functie de model, atat soferul, cat si pasagerul isi pot seta separat temperatura preferata, de la ecranul tactil.

HAYON ELECTRIC, ACTIONAT PRIN GESTURI

Hayonul electric actionat prin gesturi** va permite sa-l actionati fara maini, din afara vehiculului, si fara sa trebuiasca sa atingeti vehiculul sau cheia inteligenta. Daca este detectata cheia inteligenta, hayonul poate fi actionat prin trecerea piciorului pe sub senzorii de pe una din partile acestuia. De asemenea, este disponibil cu hayonul actionat electric o clapeta care poate avea rol de scaun, de platforma de incarcare sau de sustinere pentru bagaje.

Pe masura ce se dezvolta aplicatia InControl, este posibil sa fie incluse optional anumite functii, tinand cont de piata sau de varianta de motorizare. Pentru disponibilitate si conditiile complete, luati legatura cu dealer-ul local Land Rover. Anumite functii solicita existenta unei cartele SIM si a unui contract de date corespunzator, care solicita abonarea dupa termenul initial recomandat de dealer. Conectivitatea in reteaua mobila nu poate fi garantata in toate locatiile.