TEHNOLOGII

MULTIMEDIA

TOUCH PRO DUO

Touch Pro Duo, noul sistem standard Land Rover cu 2 ecrane tactile, permite utilizatorului sa vada si sa interactioneze simultan cu mai multe echipamente. Acest lucru asigura o flexibilitate mai mare in utilizarea sistemului si vizualizarea tuturor informatiilor necesare. De exemplu, puteti utiliza sistemul de navigatie pe ecranul superior si urmari videoclipuri pe ecranul inferior.

VOLAN

Butoanele speciale de pe volan sunt ascunse pana cand se aprind si permit reducerea numarului comenzilor din habitaclu. Aceste butoane capacitive indeplinesc mai multe functii de care aveti nevoie. Cele mai des utilizate functii, cum ar fi cele ale sistemului audio si telefonului, pot fi acum accesate integral de la comenzile noi amplasate pe volan si de pe ecranul interactiv al soferului si permit maximizarea atentiei soferului la condus.

AFISAJ INTERACTIV PENTRU SOFER

Cu o rezolutie foarte clara, linii curbe line si margini ascutite, acest sistem dispune optional de un ecran interactiv de inalta definitie pentru sofer, cu diagonala de 12,3″. Puteti utiliza direct ecranul pentru a controla sistemul audio, pentru a efectua si primi apeluri telefonice si pentru a selecta functiile existente, in afisarea pe care o doriti. Puteti selecta intre 3 afisari diferite: afisare dubla, afisare simpla sau afisare extinsa.

SISTEM MULTIMEDIA SPATE

Acest sistem optional dispune de 2 ecrane cu diagonala de 8″, amplasate in tetiere, si permite redarea filmelor si canalelor TV, inclusiv redarea canalelor digitale. Fiecare ecran este controlat independent. Sistemul dispune de maxim 2 porturi USB, 1 port HDMI si o conexiune de inalta definitie pentru mobil, care accepta majoritatea smartphone-urilor, tabletelor sau altor dispozitive. De asemenea, sunt disponibile 2 seturi de casti WhiteFire® si o telecomanda.

REMOTE

Remote este o aplicatie multifunctionala, care permite monitorizarea si interactiunea cu un Range Rover Velar, cu ajutorul unui smartphone sau unui ceas inteligent*. Pornirea de la distanta a motorului**, setarea din timp a temperaturii din habitaclu, incuierea si descuierea vehiculului si localizarea unui Range Rover Velar pe o harta sau utilizarea functiei bip si flash si monitorizarea calatoriilor – toate acestea prin intermediul aplicatiei.*Numai dispozitivele compatibile**Disponibila numai impreuna cu sistemul de climatizare cu temporizator si telecomanda, disponibil optional

CONECTIVITATE INCONTROL

Functiile InControl extind capacitatile de conectare si multimedia ale modelului Range Rover Velar si asigura optiunea de a adauga serviciile Connect Pro, o serie de tehnologii si aplicatii care ofera soferului si pasagerilor conectivitate si comoditate la cel mai inalt nivel. Printre functiile disponibile se numara InControl Apps, Remote Premium si Pro Services, inclusiv hotspot Wi-Fi.

INOVATII

MOTOARELE INGENIUM

Ingenium este cea mai moderna generatie de motoare Land Rover, realizate integral din aluminiu. Mai usoare, mai economice si mai puternice decat variantele anterioare, utilizeaza tehnologii inovatoare, cum ar fi sistemul de distributie variabila pentru supapele de admisie, pentru a imbunatati performantele si a reduce consumul de combustibil si emisiile de CO2.

STRUCTURA USOARA, DIN ALUMINIU

Caroseria usoara, din aluminiu a modelului Range Rover Velar a fost proiectata pentru a oferi siguranta optima, rigiditate torsionala si eficienta imbunatatita. Partile laterale din aluminiu foarte rezistent si ranforsarile de inalta densitate sunt incorporate intr-un element de rigidizare spate, pentru a reduce greutatea fara a afecta siguranta.

LAND ROVER IGUIDE

Aplicatia Land Rover iGuide utilizeaza tehnologia inovatoare a realitatii augumentate, pentru a explica toate functiile si comenzile importante ale modelului Range Rover Velar. De asemenea, aceasta joaca rolul de manual de utilizare pentru mobil si se asigura ca gasiti intotdeauna raspunsul la orice intrebare.

PERFORMANTE

VECTORIZARE CUPLU MOTOR

Vectorizarea cuplului prin franare imbunatateste comportamentul rutier la abordarea virajelor, impreuna cu sistemul Intelligent Driveline Dynamics. Aceste 2 sisteme distribuie cuplul motor la cele 4 roti, in functie de situatie, si permit stabilizarea vehiculului.

SUSPENSIE ADAPTIVA DINAMIC

Acest sistem reduce ruliul si optimizeaza controlul, prin monitorizarea miscarilor caroseriei si directiei de pana la 500 de ori pe secunda. Sistemul reactioneaza la comenzile soferului si la starea suprafetei de rulare si variaza continuu taria amortizoarelor.

CONTROL DINAMIC AL STABILITATII

Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) monitorizeaza comportamentul dinamic al vehiculului si intervine daca constata ca vehiculul nu raspunde la comenzile soferului. Acesta asigura modelului Range Rover Velar un comportament rutier echilibrat si sigur. Atat pe drumuri asfaltate, cat si in teren accidentat.

CONTROL STABILITATE IMPOTRIVA RASTURNARII

Controlul stabilitatii impotriva rasturnarii (RSC) este integrat in controlul dinamic al stabilitatii (DSC) si reduce riscul de rasturnare, oferind in acelasi timp posibilitatea de a ocoli un obstacol sau un alt participant la trafic. Sistemul monitorizeaza miscarile vehiculului si fortele generate pe viraje, pentru a detecta un eventual risc de rasturnare. Daca se detecteaza un risc, este franata roata fata de pe exteriorul virajului, pentru a reduce fortele ce destabilizeaza vehiculul.

CAPABILITATI

DIFERENTIAL ACTIV BLOCABIL PUNTE SPATE

Diferentialul activ blocabil al puntii spate* asigura o tractiune mai buna in viraje si aderenta sporita in teren accidentat. Acest lucru se realizeaza prin controlul diferentei de turatie intre rotile stanga si dreapta ale puntii spate. *Optional pentru motoarele D300 si P380.

PORNIRE DE PE LOC IN CONDITII DE ADERENTA REDUSA

Pe suprafete alunecoase, cum ar fi pe iarba sau pe zapada, cuplul poate fi distribuit intre rotile fata si spate, in vederea maximizarii tractiunii. In conditii extreme, daca numai rotile din fata au tractiune, cuplul motor poate fi distribuit in procent de pana la 100% rotilor din fata, pentru a asigura o aderenta optima.

SUSPENSIE PNEUMATICA GESTIONATA ELECTRONIC

Comportamentul rutier riguros si sigur este imbunatatit de ultima generatie a sistemului de suspensie pneumatica integrala, gestionata electronic*, care asigura capacitati de trecere si o tinuta de drum exceptionala. Adaptat pentru a face fata situatiilor dificile, acest sistem asigura stabilitatea modelului Range Rover Velar, indiferent de starea suprafetei de deplasare. Pentru un confort sporit la rulare, sistemul modifica automat garda la sol, daca este cazul.*Disponibil standard pentru motorizarile D300 si P380 si optional pentru D180, D240 si P300.

TERRAIN RESPONSE

Sistemul Land Rover, Terrain Response, disponibil standard pentru modelele Range Rover Velar, permite soferului optimizarea comportamentului motorului, cutiei de viteze, diferentialului central si sasiului, in functie de suprafata de deplasare, prin selectarea unuia dintre modurile de condus. Terrain Response 2 este o optiune care imbunatateste caracteristicile acestui sistem inovator. Dispune de o setare automata, care monitorizeaza conditiile curente de deplasare si selecteaza automat cea mai potrivita pozitie.

ASISTENTA AVANSATA LA TRACTARE

Asistenta avansata la tractare, disponibila optional, va permite sa controlati directia remorcii la deplasarea in marsarier. Cu ajutorul comutatorului rotativ reconfigurabil al sistemului Terrain Response 2, din cadrul comenzilor Touch Pro, sistemul controleaza directia vehiculului, pentru a deplasa remorca in directia dorita, conform indicatiilor de pe ecranul tactil.

CONTROL LA COBORAREA PANTELOR

Sistemul patentat Land Rover de control la coborarea pantelor (HDC) asista soferul prin coborarea controlata a pantelor abrupte. Acest lucru se realizeaza prin mentinerea unei viteze constante si franarea separata a fiecarei roti. Asistenta la pornirea din rampa, disponibila in echiparea standard, se asigura ca vehiculul nu se deplaseaza spre inapoi in timp ce porneste de pe loc in rampa.

SISTEME STANDARD DE ASISTENTA PENTRU SOFER

FRANARE DE URGENTA AUTONOMA

Daca se detecteaza un risc de coliziune la viteze cuprinse intre 5 si 80 km/h, franarea de urgenta autonoma afiseaza o avertizare si va da timp pentru a lua masuri. Daca nu se ia nicio masura, sistemul actioneaza franele.

AVERTIZARE LA PARASIREA BENZII DE RULARE

Avertizarea la parasirea benzii de rulare permite imbunatatirea sigurantei la drum lung. Aceasta detecteaza daca automobilul paraseste banda de rulare si va anunta vizual si prin vibrarea usoara a volanului.

SENZORI DE PARCARE SPATE

Senzorii de parcare spate permit deplasarea mai usoara si mai sigura in marsarier, in locuri inguste. In momentul in care se cupleaza marsarierul, se activeaza automat senzorii din bara spate. In timp ce parcati, ecranul tactil si sistemul audio asigura feedback privind apropierea de obstacole.

CONTROL VITEZA DE CROAZIERA SI LIMITATOR DE VITEZA

Atunci cand va deplasati pe autostrada sau in trafic aglomerat, acest sistem permite pastrarea unei distante sigure pana la vehiculul din fata, daca acesta incetineste sau se opreste.

PACHETE OPTIONALE

DRIVE

Pachetul Drive include o gama de echipamente proiectate pentru siguranta soferului si pasagerilor si include:
– Monitorizare stare sofer
– Monitorizare unghi mort
– Recunoastere indicatoare rutiere

DRIVE PRO

Pachetul Drive Pro asigura un plus de relaxare si siguranta in timpul deplasarii. Acesta include echipamentele pachetului Drive, plus:
– Asistenta la pastrarea benzii de rulare
– Asistenta pentru unghiul mort
– Control adaptiv viteza de croaziera

PARK

Pachetul Park asigura asistenta la manevrarea in spatii stramte si in oras. Acesta include:
– Senzori de parcare 360°
– Monitorizare trafic din spate

PARK PRO

Pachetul Park Pro va permite sa parcati si sa manevrati in siguranta, in locuri de parcare stramte. Acesta include:
– Monitorizare trafic din spate

CONFORT

ILUMINARE AMBIENTALA CONFIGURABILA

Acest echipament optional va permite sa variati culoarea si nuanta iluminarii, pentru a schimba ambianta in habitaclu in functie de preferintele personale. Sunt disponibile 10 culori.

COTIERA DIVIZATA

Cotierele culisante, divizate si independente permit maximizarea confortului pasagerilor.

CONTROL CLIMATIZARE PE 4 ZONE

Acest sistem optional permite setarea individuala a temperaturii pentru sofer, pasagerul din fata si pasagerii de pe locurile exterioare din spate. Include fante de ventilatie suplimentare pe stalpul B.

INALTIME DE ACCES AUTOMATA

Functia noua de reglare automata a inaltimii de acces reduce cu exactitate garda la sol, pentru imbunatatirea accesului la parcare. Sosirea cu eleganta la destinatie nu a fost niciodata mai relaxanta.