TEHNOLOGII

MULTIMEDIA

MEDIA ONLINE

Ascultati muzica, postul de radio si podcasturile preferate, in timpul deplasarii. Fara a utiliza un smartphone. Conectati conturile Deezer si TuneIn la portalul InControl, iar datele pot fi accesate direct de la ecranul tactil al vehiculului. Numai impreuna Navigation Pro si pachet Online.

NAVIGATION PRO

Sistemele Navigation Pro si pachetul Online, disponibile optional, ofera informatii din trafic in timp real si functie de cautare. Salvati locatiile favorite, utilizati gesturi multi-touch pentru a explora hartile si pastrati hartile actualizate cu functia Map Care.

PACHET SMARTPHONE

Sistemele Navigation Pro si pachetul Online, disponibile optional, ofera informatii din trafic in timp real si functie de cautare. Salvati locatiile favorite, utilizati gesturi multi-touch pentru a explora hartile si pastrati hartile actualizate cu functia Map Care.

AFISAJ PE PARBRIZ

Prezinta pe parbriz date importante despre vehicul, cum ar fi viteza, treapta de viteza cuplata si directiile de navigatie. Include imagini color de inalta rezolutie si va permite sa urmariti cu usurinta toate informatiile.

VOLAN

Pentru o utilizare usoara, volanul imbracat in piele include comenzile de baza ale sistemului audio si telefonului. Iar pentru un aspect mai sportiv, volanul modelului Discovery Sport R-Dynamic prezinta elemente Noble Chorme.

APLICATIE REMOTE

Setati din timp climatizarea, incuiati sau descuiati vehiculul si monitorizati calatoriile, de pe smartphone sau smartwatch. Compatibil cu majoritatea smartphone-urilor, Android Wear™ sau Apple Watch ®.

INOVATII

MOTOARE

Motoarele disponibile pentru modelul Discovery Sport satisfac toate cerintele, de la putere si placerea pura de a conduce, la consum redus de combustibil si rafinament.

 

MHEV (MILD HYBRID)

Tehnologia Mild Hybrid (MHEV) (vehicul electric hibrid, cu asistenta medie) permite recuperarea si stocarea energiei pierdute in mod normal la decelerare si utilizarea acesteia pentru a maximiza eificienta.

IGUIDE (IN CURAND)

iGuide, manualul de utilizare a telefonului mobil, se asigura ca gasiti intotdeauna usor raspunsul la intrebari. Aplicatia Land Rover iGuide explica toate functiile si comenzile importante ale modelului Range Rover Evoque.

PERFORMANTE

ARHITECTURA SUSPENSIEI

Conceput pentru off-road, Discovery Sport este echipat cu suspensie complet independenta, cu o punte spate de tip multilink.

MOD DINAMIC

With Adaptive Dynamics, selected via the Touchscreen, Discovery Sport delivers even tighter body control with flatter handling and sharper responses.

TRANSMISIE AUTOMATA CU 9 TREPTE

Transmisia automata a modelului Discovery Sport dispune de 9 trepte de viteza cu o etajare apropiata, pentru a asigura in permanenta cuplarea treptei de viteza potrivite, in vederea reducerii consumului de combustibil si imbunatatirii acceleratiilor. Schimbarile treptelor de viteza sunt aproape imperceptibile, iar momentul acestora este adaptat inteligent in functie de stilul de condus.

CONTROL DINAMIC AL STABILITATII

Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) monitorizeaza comportamentul dinamic al modelului Discovery Sport si intervine pentru a imbunatati stabilitatea vehiculului. DSC reduce cuplul motorului si franeaza separat fiecare roata, pentru a corecta traiectoria vehiculului, prin anihilarea subvirarii sau supravirarii.

CAPABILITATI

PORNIRE DE PE LOC IN CONDITII DE ADERENTA REDUSA

Asigura un control optim al cuplului la pornirea de pe loc in conditii de aderenta redusa.

CONTROL LA COBORAREA PANTELOR

Controlul la coborarea pantelor asista la coborarea controlata a pantelor dificile. Mentine o viteza constanta si franeaza separat fiecare roata in parte.

CONTROL LA FRANAREA IN PANTA

Previne accelerarea prea rapida a vehiculului pe o panta abrupta, dupa ce eliberati pedala de frana.

ASISTENTA AVANSATA LA TRACTARE

Va permite sa controlati directia remorcii la deplasarea in marsarier. Cu ajutorul butonului rotativ, sistemul controleaza directia modelului Discovery Sport, pentru a indrepta remorca in directia dorita (traiectoria este prezentata pe ecranul tactil).

DETECTAREA ADANCIMII VADULUI

Sistemul de detectare a adancimii vadului elimina strasul generat de traversarea raurilor. Indica in timp real adancimea apei pe care o traverseaza vehiculul si va avertizeaza daca nivelul acesteia se apropie de limita maxima.

ALL TERRAIN PROGRESS CONTROL

Acest sistem modern permite soferilor sa seteze si sa mentina o viteza constanta in conditii de off-road dificile.

SISTEME DE ASISTENTA PENTRU SOFER

FRANARE DE URGENTA

Daca este detectat un risc de coliziune, iar dupa o avertizare vizuala soferul nu ia nicio masura, franele sunt actionate automat. Functioneaza la o viteza cuprinsa intre 5 si 80 km/h – pentru vehicule si intre 5 si 60 km/h pentru pietoni.

ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE

Detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si actioneaza asupra directiei, incurajandu-va sa corectati traiectoria.

MONITORIZARE STARE SOFER

Detecteaza cand incepeti sa va simtiti obosit. Sistemul de monitorizare al starii soferului va avertizeaza cand este momentul sa trageti pe dreapta si sa luati o pauza.

VITEZA DE CROAZIERA CU LIMITATOR DE VITEZA

Mentineti viteza curenta de rulare fara a fi nevoie sa apasati pedala de acceleratie si pre-setati viteza maxima a vehiculului.

PACHETE OPTIONALE

FRANARE DE URGENTA

Daca este detectat un risc de coliziune, iar dupa o avertizare vizuala soferul nu ia nicio masura, franele sunt actionate automat. Functioneaza la o viteza cuprinsa intre 5 si 80 km/h – pentru vehicule si intre 5 si 60 km/h pentru pietoni.

ASISTENTA LA PASTRAREA BENZII DE RULARE

Detecteaza daca vehiculul paraseste neintentionat banda de rulare si actioneaza asupra directiei, incurajandu-va sa corectati traiectoria.

MONITORIZARE TRAFIC DIN SPATE

Avertizeaza daca de una din partile laterale apropie vehicule, pietoni sau alte pericole. Utila in special la iesirea cu spatele dintr-un loc de parcare, chiar daca vizibilitatea in spate este limitata.

MONITORIZARE IESIRE IN SIGURANTA

Permite pasagerilor sa coboare in siguranta din modelul Discovery Sport, avertizand cu privire la pericolele care se apropie, cum ar fi vehiculele si bicicletele aflate in miscare.

CONTROL ADAPTIV AL VITEZEI DE CROAZIERA

Pachetul Drive include 3 echipamente. Controlul adaptiv al vitezei de croaziera permite pastrarea unei distante sigure pana la vehiculul din fata, daca acesta incetineste sau se opreste in timp ce va deplasati pe autostrada sau cu viteza redusa, in coloana. Daca vehiculul din fata se opreste, vehiculul dvs. se opreste lin.

ASISTENTA PENTRU UNGHIUL MORT

Daca modelul Discovery Sport detecteaza un alt vehicul in unghiul mort atunci cand incepeti sa schimbati banda de deplasare, pe oglinda exterioara de pe partea respectiva se aprinde o lampa de avertizare, iar interventia asupra directiei incurajeaza soferul sa se indeparteze de vehiculul care se apropie.

FRANARE DE URGENTA DE LA VITEZA RIDICATA

Detecteaza daca exista riscul unei coliziuni frontale cu un alt vehicul si afiseaza o avertizare de franare. Daca soferul nu reactioneaza, vehiculul franeaza automat, pentru a reduce gravitatea unui eventual impact. Franarea de urgenta de la viteza ridicata este pregatita pentru activare la viteze cuprinse intre 5 si 80 km/h pentru vehicule si intre 5 si 60km/h pentru pietoni si biciclisti.

CONFORT SI COMODITATE

PLAFON PANORAMIC

Plafonul panoramic fix permite patrunderea luminii in habitaclu, pentru a crea un spatiu si mai luminos si primitor.

HAYON ELECTRIC

Actionat electric, poate fi deschis si inchis cu ajutorul butonului de pe cheie, a butonului interior sau a butoanelor discrete plasate pe hayon.

INCARCARE WIRELESS

Incarcati-va telefonul smartphone compatibil, fara a fi nevoie sa il conectati prin cablu.

ILUMINARE AMBIENTALA INTERIOARA CONFIGURABILA

Iluminarea ambientala interioara configurabila, disponibila optional, va permite sa variati culoarea si nuanta iluminarii, pentru a schimba ambianta in habitaclu in functie de preferintele personale. Selectati una din cele 10 culori de la ecranul tactil.

Android™ si Android Wear™ sunt marci inregistrate Google Inc.

Apple® si Apple Watch® sunt marci inregistrate Apple Inc., inregistrare valabila in SUA si alte tari.

Echipamentele optionale si disponibilitatea lor poate fi diferita de la o speicificatie la alta (model si grup motopropulsor) sau pot necesita instalarea in prealabil a altor echipamente. Pentru mai multe detalii va rugam sa contactati cel mai apropia dealer sau sa configurati vehiculul online.