DIESEL EXHAUST FLUID/ADBLUE®


EURO 6, MOTOARELE DIESEL SI REDUCEREA CATALITICA SELECTIVA: CE TREBUIE SA STITI

CE ESTE LICHIDUL PENTRU TRATAREA GAZELOR DE ESAPAMENT DIESEL/AdBlue®?

Lichidul pentru tratarea gazelor de esapament diesel (DEF), cunoscut si ca AdBlue®, este un lichid non-toxic, incolor, inodor si non-inflamabil. Acesta se afla intr-un rezervor separat al vehiculului si este injectat in sistemul de esapament, pentru a curata gazele de esapament. Tehnologia de reducere catalitica selectiva (SCR) echipeaza toate modelele diesel Land Rover, incepand cu anul model 2016. Aceasta permite Land Rover sa respecte standardul de poluare Euro 6, prin reducerea cu pana la 90% a nivelului de oxizi de azot (NOx) din gazele de esapament. Pe langa un catalizator de noua generatie, tehnologia SCR solicita utilizarea DEF.

CUM AFLU DACA NIVELUL DEF/AdBlue® ESTE SCAZUT?


Daca nivelul DEF este scazut, in centrul de mesaje apar o serie de mesaje.

1. Primul mesaj precizeaza ca DEF este la un nivel la care este recomandata o completare. 2. Al doilea mesaj este insotit de o pictograma de avertizare PORTOCALIE si va solicita sa alimentati cu DEF.
3. Al treilea mesaj incepe o numaratoare inversa a distantei ramase pana la golirea rezervorului de DEF, dupa care motorul nu va mai porni.
4. Mesajul final este insotit de o pictograma de avertizare ROSIE, este afisat daca distanta ramasa este zero si precizeaza ca daca nu se alimenteaza cu DEF, motorul nu mai poate fi pornit.
ACCESATI MANUALUL IN FORMAT DIGITAL

RANGE ROVER

CUM PUTETI LOCALIZA REZERVORUL DE AdBlue®

Capacul rezervorului de AdBlue® se afla sub capota motorului, in partea dreapta. Pentru informatii suplimentare, consultati manualul.
URMARITI VIDEOCLIPUL

INTREBARI FRECVENTE

OPEN ALL
CUM VERIFIC NIVELUL DEF/AdBlue®?
CAT DE DES TREBUIE SA ALIMENTEZ CU DEF/AdBlue®?
CE SE INTAMPLA DACA REZERVORUL DE def/AdBlue® SE GOLESTE?
POT ALIMENTA PERSONAL CU DEF?
DEF/AdBlue® ESTE PERICULOS?
CUM TREBUIE DEPOZITAT DEF/AdBlue®?

Ce este Euro 6?

Euro 6 este o directiva europeana al carei scop este reducerea impactului vehiculelor asupra mediului inconjurator, prin limitarea emisiilor de noxe ale acestora. Legislatia stabileste restrictii privind cantitatea de oxizi de azot (NOx) si de hidrocarburi in stare gazoasa pe kilometru, pe care le poate degaja in atmosfera un vehicul.

Conform reglementarilor noi Euro 6, vehiculele diesel si pe benzina sunt supuse unor restrictii diferite. Pentru vehiculele diesel, cantitatea admisa de emisii NOx a fost redusa la 80 mg/km (de la 180 mg/km), iar cea de hidrocarburi la 170 mg/km (de la 230 mg/km). Pentru vehiculele pe benzina, cantitatea admisa de emisii NOx ramane de 60 mg/km, iar cea de hidrocarburi ramane de 100 mg/km.

Alaturi de ceilalti producatori auto, Land Rover este obligat din punct de vedere legal sa respecte aceste reglementari noi, de la data urmatoare:
Incepand cu data de 1 ianuarie 2015, toate modelele nou lansate trebuie sa respecte standardele Euro 6. Sunt incluse toate modelele noi de pe piata, de exemplu: Discovery Sport. Vehiculele aflate deja la vanzare trebuie sa respecte standardele Euro 6 incepand cu data de 1 septembrie 2015, dar;
Vehiculele individuale aflate deja la vanzare, fabricate si livrate de producator inainte de 1 iunie 2015, pot continua sa fie vandute pana la data de 1 septembrie 2016. Cu toate acestea, pentru aceste cazuri producatorul trebuie sa inainteze o solicitare de derogare.

Pentru informatii suplimentare despre AdBlue®, contactati retailerul local Land Rover sau consultati Manualul de utilizare.

*Daca nivelul AdBlue® este scazut, se afiseaza un mesaj de notificare in centrul de mesaje. Alimentati cat mai curand posibil cu AdBlue®. Pentru umplerea rezervorului de AdBlue® poate fi contactat un retailer/service autorizat Land Rover. Daca este cazul, nivelul AdBlue® poate fi completat din recipiente disponibile la un retailer/service autorizat Land Rover. Consumul mediu de AdBlue® este de 1 litru la 800km (500 mile). Cu toate acestea, consumul poate varia foarte mult, in functie de stilul de condus, vreme si starea drumului.

AdBlue® este o marca inregistrata a Verband der Automobilindustrie e. V. (VDA).